Rally

Rallytraditionen i Boden är stark. Klubben har fostrat många skickliga förare som har hävdat sig på Sverige-nivå. Varje år arrangerar NMS Boden rallysprintar och rallyn. Så sent som 2022 arrangerade NMS Boden en SM-tävling i rally. Den som väljer att satsa på rally får köra mycket vid varje tävlingstillfälle. Ta en titt på kommande evenemang.

I rally kör varje man en bil i taget på ett antal så kallade specialsträckor. Bilarna släpps med jämna mellanrum och sträcktiderna läggs samman till ett slutresultat. Varje bil har en förare och en kartläsare som hjälps åt för att komma i mål så snabbt som möjligt. Underlaget kan variera mellan asfalt, grus, snö och is. Det finns en mängd olika klasser beroende på prestanda, drivning och förarens ålder. 

I rallysprint körs samma sträcka flera gånger av varje förare (här behövs ingen kartläsare) och den bästa tiden räknas i totalen. På rallysprintar tillåts även andra klasser än rena rallyklasser, till exempel rallycross eller folkrace.

För att börja köra rally ska man vara 18 år och ha körkort. Det går även att köra ungdomsrallyn från 16 års ålder. För att bli kartläsare och använda sig av en så kallad roadbook räcker det att du har fyllt 13 år. Dock måste du vara 16 för att läsa noter.

Vill du veta mer? Kontakta sektionsansvarig:
Thomas Lahti, 070-690 85 83
BA01-2022
BA19-2022
BA22-2022
janolof-renberg-01
KJ02
Peter-B01
Peter-B04
RBF10
RBF14
RBF28
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Kommande evenemang:

Inget evenemang hittades!